כבושים וחמוציםכבושים וחמוצים

צלפים כבושים - מתכון נוסף

המתכון באדיבות דוד שחק

צמחים המרכיבים מתכון זה: צלף קוצני, צלף מצרי, צלף סיצילי, צלף סחוסי
עונות איסוף:

צלפים כבושים מהווים תבלין אנין ועדין למאכלים מיוחדים כמו
לשון ברוטב צלפים ( מתכון בקרוב) וגם למאכלי יום-יום כמו פסטה ודגים.
את מי הכישה אפשר לנצל להכנת מאכלים אחרים
עונת איסוף: ברוב חלקי הארץ באביב ובתחילת הקיץ


המרכיבים:
  • פקעי ( ניצני) צמח הצלף, או פירות צעירים
  • מים
  • חומץ בן-יין
  • תבלינים: עלי דפנה, שום , פלפלים חריפים
  • צנצנות קטנות מעוקרות

אופן ההכנה:
  • קוטפים את פקעי הצלפים (ניצנים) או את הפירות הצעירים ( האביונות)
  • משרים במים במשך 3  עד 4 ימים ומחליפים את המים מידי יום, על מנת להוציא את המרירות
  • מערבבים את המשרה: (לא מבשלים) 50 אחוזים מים ו 50 אחוזים חומץ בן-יין. על כל כוס נוזלים
  • מוסיפים כף מלח גס.
  • שופכים על הצלפים
  • מוסיפים תבלינים לפי העדפה: פלפל, שום, עלי דפנה
  • לאחר  שבוע כשהצלפים מוכנים
    מוציאים את הנוזלים והתבלינים
    שופכים על הצלפים שמן זית עם כמון

    בתיאבון!!!
    ספרו לנו איך המתכון





דרוג גולשים: (147 מדרגים)

דרגו את המתכון:

שלח מתכון הדפס מתכון שלח לחבר






חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים  

israelbiz- בניית אתרים