צמחי בר נאכלים

בניהולו של אורי מאיר צ'יזיק, יועץ תזונתי, מומחה לצמחי בר נאכלים ולהיסטוריה של התזונה

לפני ההתיישבות החקלאית חיי האדם בעיקר מציד ולקט של צמחי בר שצמחו בסביבה בה, לאחר ההתיישבות החקלאית הפך ליקוט צמחי בר אחת הפעילויות היומיומיות שנועדו לגיוון ולהעשרת המטבח המשפחתי וכן כאמצעי להישרדות בתקופות מחסור. הייתה זו כמעט הדרך היחידה להעשרת המזון בפירות, עלים, גרגרים ושורשים. תורת ליקוט והכנת המאכלים החיים, המבושלים, המשומרים והכבושים עברה מדור לדור. עם המעבר לחיים עירוניים אבד רוב הידע שנאגר במשך דורות.

עם כל זאת יש לשים לב לשתי נקודות חשובות:

  1. לסכנה – יש צמחים רעילים. בטרם פושטים על השדות ומלקטים, יש ללמוד ולהכיר את הצמחים ותכנותיהם. כל צמח רעיל מסומן באתר זה באמצעות אייקון בצורת גולגולת לידו. ראו את הרדוף הנחלים, לדוגמא.
  2. צמחים רבים הינם מוגנים וחל איסור על קטיפתם. בצמחים אחרים, הוגבלה כמות הקטיף לליקוט לצרכים אישיים בלבד, בשל הליקוט המסחרי האגרסיבי. גם הצמחים המוגנים מסומנים ב... ובמדור זה נשתף אתכם בידע לגבי כמויות הקטיף ומקומות הקטיף המותרים לכל צמח מאכל.



שליחת מתכון
אם יש בידכם מתכונים וטיפים הנוגעים לצמחי בר למאכל - נשמח לקבלם במייל ולפרסמם כאן.
נשמח לקבל גם הערות ותגובות למתכונים ולמידע המפורסמים כאן.
המתכונים מסודרים לפי קטגוריות המצוינות בהמשך, כל שנותר לכם הוא ללמוד ולהכיר את הצמחים, ללקט להכין ולהינות ממאכלים שהם שפע מן הטבע.
המדור מנוהל על-ידי אורי מאיר צ'יזיק, יועץ תזונתי המתמחה בנושא זה, מיישם את הידע במטבח המשפחתי, בסדנאות בישול ובסיורי ליקוט עשבי בר בשטח.



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

edible plants   מתכונים  

israelbiz- בניית אתרים