סלטים קריםסלטים קרים

סלט קיץ דמוי צזיקי בלקני עם עלי רגלה

המתכון באדיבות יתיר שדה 



צמחים המרכיבים מתכון זה: רגלת הגינה
עונות איסוף: אביב וקיץ

ב-100 גרם ריג'לה יש 81 אחוזים מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין e, כ-17 אחוזים מהתצרוכת היומית של מגנזיום, כ-44 אחוזים מהתצרוכת היומית של ויטמין a וכ-35 אחוזים מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין c. יש בה גם שפע של נחושת (12.5%), ברזל (25%) ושלל ויטמינים מקבוצת ה-B. הריג'לה בעיקר עשירה מאוד בחלבון ובאומגה 3. ובסיבים תזונתיים מסיסים (מוצילגים). רצוי להעזר  בריג'לה בקיץ (ובגרגיר והסרפד בחורף) כדי לאזן  את הדיאטה שלנו.

הריג'לה נאכלת טריה על עליה וגבעוליה הצעירים והיא ירק נפלא משתלבת בקלות בכל סלט עלים טרי. 



המרכיבים:

  • כוס יוגורט עיזים (לטבעונים - יוגורט מאגוזי קאשיו).
  • כוס שמנת חמוצה, גבינת שמנת או גבינה מקאשיו.
  •  3 שיני שום כתושות
  • חצי כוס עשבי תיבול קצוצים: שמיר/נירית הקמה, נענע, שומר או שילוב של שלושתם
  • 2 כוסות של עלי ריג'לה מופרדים מהגבעולים (גבעולים - אם אינם סיביים מדי , ניתן לקצוץ דק ולהוסיף), שטופים היטב
  • בצל סגול קטן - קצוץ דק.
  • מלח, פלפל שחור וסומאק טחון טרי - לפי הטעם.



אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים כחצי שעה להתייצבות ולאיחוד הטעמים.




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים