סלטים קריםסלטים קרים

סלט אביבי וצבעוני עם פרחי כליל החורש או פרחים אכילים אחרים

סלט אביבי וצבעוני עם פרחי כליל החורש או פרחים אכילים אחרים

המתכון באדיבות שרה גולד

צמחים המרכיבים מתכון זה: כליל החורש
עונות איסוף: סוף החורף-אביב , חודש מרץ

פרחי כליל החורש נאכלים נאים או מבושלים. טעמם חמצמץ מתוק. צבעם המיוחד מתאים להשתלב בסלט אביבי ויוסיף לצבעוניותו.  


המרכיבים: חסה
בצל סגול
אגוזי מלך
תפוזים או תותים או כל פרי עונתי מתוק וצבעוני 
פרחי טריים ויפים של כליל החורש (או חוביזה , או עירית גדולה, או כובע נזיר או סקיה או אפון או טופח) 
רוטב "רגיל"
שמן זית מלח ולימון 
רוטב מיוחד
2 כפות סילן
1 כף רוטב בלסמי
6 כפות שמן זית
מלח , פלפל לפי הטעם 


אופן ההכנה:
מנקים את החסה וחותכים רצועות
חותכים את הבצל לפרוסות 
קוצצים גס את האגוזים
קולפים את הפרי ( התפוז ) וחותכים את הפירות לחתיכות גסות בגודל של כ 1-1,5 ס"מ 
מערבבים ומפזרים למעלה את הפרחים.
רוטב  
מערבבים את החומרים 
מנערים אתה הרוטב עד שמקבלים אמולסיה 
שופכים מעל (זהירות לא יותר מידי) 
מערבבים 
בתיאבון 





חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים