מרקיםמרקים

מרק פירות מעוזרר קוצני

מרק פירות מעוזרר קוצני

המתכון באדיבות עממי


צמחים המרכיבים מתכון זה: עוזרר קוצני
עונות איסוף: סתיו

בארץ גדלים 4 מיני עוזרר . טעם הפירות "דומה" לטעם תפוח עץ. הפירות שימשו למאכל ומרפא עוד בתקופות קדומות. קיימות אף עדויות על מסחר בעוזרר ועל היותו גידול חקלאי בארץ ישראל. פירות העוזרר הקוצני ירוקים צהבהבים, נקטוף ולנלקט מתחת לשיחים/עצים את הבשלים
למאכל ולהכנת מרק פירות נחמד.

שימו לב העלים בצורת לב אבל מפוצל לשלוש. היזהרו שלא לטעות בפירות לבנה רפואי הרעיל !!!
היכן נמצא? בבוסתנים ונטושים בבתות וביערות קק"ל





המרכיבים:

1 ק"ג פירות עוזרר

6-5 כוסות מים

7 כפות סוכר

1 כף קינמון טחון או מקל קינמון

מיץ מלימון אחד + קליפות לימון צהוב.


אופן ההכנה:

רוחצים את פירות העוזרר ונבשל אותם במים כחצי שעה. בתום הבישול נוריד את הסיר מהאש ונוציא את הזרעים.

נחזיר את הסיר לאש ונוסיף את הסוכר והקינמון. נמשיך לבשל עוד כחצי שעה. שלוש דקות לפני תום הבישול נוסיף מיץ וקליפות לימון. נגיש חם או קר.






דרוג גולשים: (1 מדרגים)

דרגו את המתכון:

שלח מתכון הדפס מתכון שלח לחבר






חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים  

israelbiz- בניית אתרים