מתוקיםמתוקים

ריבת אשחר ארצישראלי

המתכון באדיבות


צמחים המרכיבים מתכון זה:
עונות איסוף: אוגוסט-ספטמבר

פירותיו של האשחר הארצישראלי קטנים כגודל חצי אפון, ולהם זרע או שניים די גדולים, כך שלא נותר הרבה מה לאכול... . הם מתוקים וראויים למאכל בקיץ כשהם מקבלים גוני אדום מנומר. כל שיח מניב פירות רבים, היזהרו מהקוצים החדים בעת הקטיף, קל זה לא יהיה....
אכלו במתינות, כיוון שאכילה של מעל לשני חופנים של פרי טרי או של ריבה טעימה עלולה לגרום לשלשולים .
אוספים את הפירות בחודשים אוגוסט-ספטמבר


המרכיבים: - כוס פירות אשחר כהים -מנומרים (אחרי שתקטפו תבינו מדוע מציעים לכם להתחיל בכוס אחת )
- חצי עד שלושת רבעי הכוס סוכר
- לימון /אוג בורסקאים /עלי זותה לבנה

אופן ההכנה:
מתכון ראשון
שוטפים היטב את הפירות ומכניסים אותם לסיר. מוסיפים שני כוסות סוכר, מים לכיסוי הפרי, מרתיחים ובוחשים עד לקבלת תערובת סמיכה . אפשר להוסיף מעט אוג הבורסקאים או קליפת לימון או להוסיף מספר עלי זוטה לבנה.

מתכון שני להכנה במיקרוגל
מכניסים את הסוכר והפירות לכלי פלסטיק ומכסים בנייד נצמד.
מפעילים את המיקרוגל ל 5 דקות  בחום הגובה ביותר. בודקים אם  מוכן.
אם לא מפעילים שוב את המיקרוגל מעט עד שרמת הצמיגות מתאימה לכם .

בתיאבון





חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים