משקאותמשקאות

חליטת תה צמחים

המתכון באדיבות ידע עממי

צמחים המרכיבים מתכון זה: זוטה לבנה, אזוב מצוי, כתלה חריפה, מרווה משולשת, כלמינתה אפורה
עונות איסוף:

אין כמו חליטת "תה" צמחים לחמם את הגוף ואת הנפש.
אפשר להכין חליטה מצמח אחד או מיותר (בעירוב כלשהו); מותר בבית ומומלץ בשדה תוך כדי טיול.
החליטה מתאימה בקיץ, ובעיקר בחורף.
הריח והארומה נוצרים ע"י שבירת השערות הדקיקות הנמצאות על העלים והגבעולים והמשחררות שמן אתרי אשר אותו ממצים המים החמים.
למהדרין - ישנה מסורת טקסית לשתיית התה, המהווה רקע לסיפורים ולצ'יזבטים מסביב למדורה.
אזהרה: אל תמהרו להשתמש בצמחים שזהותם אינה ידועה לכם!


המרכיבים:
  • כלי או קומקום להרתחת מים
  • סוכר לפי הטעם
  • • עלי צמחים: המשובחים הם זוטה לבנה או תערובת של שלושת הצמחים הבאים: מרווה משולשת + זוטה לבנה + עלי עשב לימון.
  •  כוסות (לא קלקר ולא פלסטיק- הללו גורעות מהטעם ואינן מתכלות)

אופן ההכנה:
מרתיחים את המים ושופתים אותם על העלים
לא מומלץ להרתיח את העלים, המשקה יהפוך מר.




דרוג גולשים: (101 מדרגים)

דרגו את המתכון:

שלח מתכון הדפס מתכון שלח לחבר






חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים  

israelbiz- בניית אתרים