תבליניםתבלינים

רוטב איולי ירקרק צהבהב מפרחי חרדל לבן

רוטב איולי ירקרק צהבהב מפרחי חרדל לבן

המתכון באדיבות אביבית ברקוביץ' המלקטת 

צמחים המרכיבים מתכון זה: חרדל לבן
עונות איסוף: חורף ואביב

בסוף החורף ובאביב לא נוכל להתעלם ממרבדי הפריחה המשמחים של צמחי חרדל לבן . הצמח ממשפחת המצליבים יפרח עד שיבא השרב וייבש אותו .
נקטוף את הפרחים בעדינות , עם מעט מהגבעול. 
 


המרכיבים:
  • שני חופנים של פרחים שטופים 
  • שני שיני שום
  • מיץ לימון
  • שמן זית 
  • מלח 

אופן ההכנה:
  • בבלנדר מוט מרסקים את הכל כולל מעט שמן זית' כשהכל הופך לעיסה , ממשיכים לעבוד עם הבלנדר תוך כדי הוספת שמן איטית כדי שהאמולסיה תהיה יציבה 
  • בודקים טעמים - לא מומלץ להוסיף הרבה מלח 
  • טיפ: אחרי יומיים משתפר טעם הרוטב, המרירות נעלמת
  •  מתאים לערבב בסלט, על דגים או פסטה. 
שתפו אותנו במייל  אם הכנתם את הרוטב ואיך השתמשתם בו.

בתיאבון  



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים