מנות עיקריותמנות עיקריות

עלים ממולאים

עלים ממולאים

המתכון באדיבות טובה דיקשטיין - מומחית לבישול תנכי מנאות קדומים

צמחים המרכיבים מתכון זה: רקפת מצויה, מרוות ירושלים, חלמית גדולה, גפן היין
עונות איסוף: חורף אביב וקיץ

עלים ממולאים ניתן להכין ממינים שונים של עלים. המתכון לכולם זהה


המרכיבים:
  • כוס עדשים אדומות
  • כוס וחצי בורגול עבה
  • שתי כוסות מים
  • כף דבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים למילוי: חטמית זיפנית, גפן, רקפת, מנגולד, חוביזה
  • חצי לימון

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים עד שמתרככות.
מורידים מהאש, מוסיפים את הבורגול, מכסים ומחכים.
בשלב הזה ניתן להוסיף מים חמים או בורגול לתערובת כדי שתהיה סמיכה במידה הנכונה למילוי.
אחרי שהבורגול סופג את כל הנוזלים (בערך 15 דקות), מתבלים במלח פלפל ודבש ומערבבים.
בסיר נפרד חולטים כ-5 דקות את העלים הטריים למילוי (עלי חוביזה לא צריך לחלוט), מוציאים מהמים ומקררים.
ממלאים את העלים בתערובת שהכנו, מגלגלים ומניחים במחבת.
סוחטים מעט לימון, ומוסיפים למחבת מעט שמן זית ומחממים כ- 5 דקות על להבה גבוהה.

 




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים