מנות עיקריותמנות עיקריות

אטריות אורז ברוטב תרד וסרפדים

אטריות אורז ברוטב תרד וסרפדים

המתכון באדיבות  תמר אשל

צמחים המרכיבים מתכון זה: סרפד הכדורים, סלק מצוי
עונות איסוף:

פשוט בריא וטעים.
בעלי סרפדים יש כמות גדולה של ברזל זמין שיחד עם ויטמין C הם זמינים ונקלטים בגופנו.
הברזל חשוב ליצירת כדוריות הדם האדומות שהמולקולה המרכזית בו היא ברזל.  


המרכיבים:
  • הרבה עלי סירפדים
  • שתי שקיות גדולות של תרד, או תרד מעורב בעלי סלק מצוי
  • שתי שיני שום
  • חלב/קרם קוקוס
  • מלח
  • אטריות אורז

אופן ההכנה:

1
משרים את עלי הסרפד במים רותחים כעשר דקות ומפרידים את העלים מהגבעולים (את הגבעולים זורקים ואת מי החליטה שומרים לבישולים אחרים)




2
מנקים מהגבעולים את עלי התרד וסלק הבר, וטוחנים במעבד מזון יחד עם עלי הסרפדים החלוטים

3
מוסיפים שמן זית

4

מאדים במעט שמן זית במחבת את הירק הקצוץ יחד עם שתי שיני שום קצוצות

5

מוסיפים חלב/קרם קוקוס

5

מוסיפים מלח לפי הטעם

5

מבשלים אטריות אורז מלא ומוסיפים לרוטב
טעים ומלא ברזל
 

 




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים