מנות עיקריותמנות עיקריות

חביתת מינוטינה (לחך שסוע)

המתכון באדיבות עליזה גלקין סמיט

צמחים המרכיבים מתכון זה: לחך שסוע
עונות איסוף: חורף

העלים משמשים למאכל טריים או מבושלים. יש לקטוף את העלים לפני הבשלת הפרי, שאז הם מקבלים מרירות. העלים הצעירים הטריים הינם רכים ועדיף לאכול אותם טריים. העלים הארוכים מקבלים טעם חריף הדורש בישול כדי לרככם. בימים הקולוניאליים השתמשו בעלים בארוחות מפוארות בארה"ב ובאנגליה .
לסלטים אלו היו מוסיפים את הטעמים הבאים : גבינת פטה, שום, אגסים או תפוחי עץ , חומץ בלסמי, וחתיכות עוף    
היו מקפיצים את הכל בחמאה חומה.
מתבלים במיץ לימון, חומץ בלסמי מלח

באיטליה ישנו סלט מסורתי נפוץ בשם  misticanza.
בסלט זה מככב הלחך השסוע ( מינוטה) בנוסף לעשבי בר חרפרפים ירוקים
מתבלים בחומץ בלסמי ולימון



המרכיבים: עלי לחך שסוע קצוצים דק
ביצים
גבינת פטה מפוררת
מעט חלב (אופציונלי)
שמן זית
מלח


אופן ההכנה:
להקציף עם מזלג 2 ביצים,
להוסיף 2 חופנים של לחך שסוע קצוצים דק.
לפזר על התערובת גבינת פטה מפוררת,
אם רוצים חביתה מאווררת יותר וספוגית מעט - להוסיף כמה כפות חלב.
מלח לפי הטעם
לטגן בשמן זית ולהפוך
לכסות את המחבת ברגע שצד אחד קצת מבושל




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים