מנות עיקריותמנות עיקריות

פשטידת עלי חלמית וגבינות

המתכון באדיבות ד"ר אבנר כהן

צמחים המרכיבים מתכון זה: חלמית מצויה
עונות איסוף: חורף




המרכיבים:
  • 500  גרם עלי חלמית צעירים
  • 1 בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • שמן זית
  • 2 ביצים
  • 250 ג גבינה לבנה
  • 150 ג' גבינת פטה או בולגרית
  • חופן גבינת פרמזן מגוררת
  • פלפל, מלח, כמון ופפריקה
  • חופן צנוברים

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לחתיכות קטנות

מטגנים בסיר שטוח עם מעט שמן זית עד להזהבה. ומוציאים מהסיר, בלי השמן.

חותכים את עלי החלמית לרצועות דקות ומכניסים לסיר יחד עם פרוסות השום (בד"כ אין צורך להוסיף שמן) ומכסים במכסה, מאדים את עלי החלמית על אש נמוכה ומערבבים מידי פעם עד שהעלים "נבולים" ומסירים מהאש.

תערובת הגבינות : מפוררים את הפטה ביד לפרורים קטנים מערבבים עם גבינה לבנה, פרמזן והביצים. מתבלים עם התבלינים ( לא להגזים  עם המלח כי יש מלח בגבינות )

מערבבים את הבצל והחלמית עם תערובת הגבינות ויוצקים לתבנית אפיה. מפזרים מעל את הצנוברים.

אופים בתנור בטמפ' של 180 מ"צ עד להשחמה של הצנוברים.

את התערובת הנ"ל אפשר להכניס גם כמילוי בגליל של בצק עלים,




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים