מנות עיקריותמנות עיקריות

קציצות בשר ועלי סלק בר

קציצות בשר ועלי סלק בר

המתכון באדיבות עממי

צמחים המרכיבים מתכון זה: סלק מצוי
עונות איסוף: חורף ותחילת אביב - ינואר פברואר מרץ

הסלק תורבת כנראה באזורנו, והוא  התרדיון המוזכר במקורות. עלי הירק משמש ברפואה העממית לטיפול בכיבים שונים, מחזק את הגוף, ולטיפול באנמיה.
הירק גדל בשולי דרכים ובשדות ברוב חלקי הארץ ולא בדרום.
העלים דומים לעלי תרד רק גדולים יותר.
מסלק הבר תורבת הסלק התרבותי למאכל אדם וסלק הסוכר. העלים דומים, אך השורש אינו מפותח. המתכון המוצע כאן הוא תוספת לקציצות הנהוגות בביתינו. עלי הסלק מהווים תוספת נפלאה לכל מיני הקציצות והסלטים, כשהם חלוטים או חיים.
אורי מאיר ציזיק מציע לשתות את מי הבישול או החליטה.


המרכיבים: חצי ק"ג בשר עוף או בקר טחון 
2 ביצים
4-6 שיני שום מעוכות
פירורי לחם
10 עלי סלק חתוכים ומאודים קלות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
חותכים את עלי הסלק לרוחב לרצועות של כ 2 ס"מ
מאדים-שולקים את עלי הסלק  במים כ 5 דקות
סוחטים אותם
מערבבים את כל החומרים יחד
מטגנים או אופים בתנור 
בתיאבון


חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים