מתוקיםמתוקים

ממתק שקדים מצופים בדבש

ממתק שקדים מצופים בדבש

המתכון באדיבות רחלי עינב

צמחים המרכיבים מתכון זה: שקד מצוי
עונות איסוף: אפריל יוני

עדויות ארכיאולוגיות המכילות שרידי שקדים יש החל מתקופת הברונזה הקדומה, לפני כ- 5,000 שנה. שרידי שקדים נמצאו גם בקברו של תות-אנך-אמון במצריים. הוא ידע מה טוב.
כל מיני השקד, הגדלים בר, מוגנים על פי חוק. מותר ורצוי להנות משקדים הגדלים במטעים.


המרכיבים: את המתכון הבא קיבלתי מניקולאוס מהכפר קיקוס שבקפריסין. לא דל קלוריות אבל טעים.

1 ק"ג שקדים
1/2 ק"ג דבש
1/4 ק"ג סוכר


אופן ההכנה:
 מכניסים לסיר את כל המרכיבים.
מחממים על אש קטנה, תוך כדי בחישה למשך 10 דקות. מורידים מהאש,
מפזרים את השקדים על תבנית (אפשר מרופדת בניר כדי שיהיה קל לנקות). יש להפריד את השקדים זה מזה כדי שלא ידבקו ולהשאיר אותם באויר החופשי עד שהם יתיבשו.
המהדרין יפזרו שומשום.






דרוג גולשים: (43 מדרגים)

דרגו את המתכון:

שלח מתכון הדפס מתכון שלח לחבר






חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים  

israelbiz- בניית אתרים