מנות עיקריותמנות עיקריות

חביתת רג'לה: רגלת הגינה, פרפחינה

המתכון באדיבות נסים קריספיל מתוך הספר: "טעם החיים-הכל על תבלינים":


צמחים המרכיבים מתכון זה: רגלת הגינה
עונות איסוף: אביב וקיץ

ניסים קריספיל כתב בילקוט הצמחים  ששמע מפי יעקב לישינסקי כי רועי עמק עיון, שליד המושבה מטולה, נהגו להכין חביתות ריג'לה עם סיום חליבת הצאן.
את הפיתות היו מורחים בלבנה,מניחים עליהן את החביתיות, מגלגלים, סוגרים בצדדים ומגישים.
המעדן כונה "לפפאת על-ערוסי",  גליל הכלה, משום שהוגש לכלות לארוחת הבוקר ביום חתונתן.


המרכיבים:
  • 3 כוסות עלי ריג'לה טריים
  • 12 ביצים טרופות
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 כפות קמח
  • 4 כפיות מיץ לימון ממותק
  • שמן זית לטיגון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
  •  חולטים את עלי הרגלה במים רותחים ומסננים. מעבירים את העלים לקערה. 
  •  קוצצים את הבצל ומוסיפים אותו לעליים, יחד עם מלח, פלפל, מיץ לימון ממותק ומערבבים.
  • לביצים הטרופות מוסיפים בזהירות את הקמח, יוצקים על תערובת העלים ומערבבים.
  • מחממים את השמן במחבת גדולה, יוצקים את התערובת במצקת. כל חביתית - מצקת אחת.
  • מכסים ומטגנים על אש בינונית כ-3 דקות. הופכים את החביתית ומוסיפים לטגנה עד שתזהיב.

    מעבירים לצלחת ומוסיפים מלח ולימון.
    בתיאבון





דרוג גולשים: (49 מדרגים)

דרגו את המתכון:

שלח מתכון הדפס מתכון שלח לחבר






חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים  

israelbiz- בניית אתרים