סלטים חמיםסלטים חמים

סלט חם משומר פשוט ועדשים

המתכון באדיבות נהידה כבישי כפר ג'וליס טל:054-7890557 adnnk@hotmail.com


צמחים המרכיבים מתכון זה: שומר פשוט
עונות איסוף: חורף ותחילת אביב

מלקטים את עלי השומר החדשים, בתחילת החורף ובאביב כשהוא צעיר וטרי ובעל צבע ירוק בהיר. 
ניתן להוסיף עלים טריים קצוצים דק לחביתת ירק, אתם מקבלים חביתת מעדן. 
אזהרה: מומלץ לאכול  את השומר במידה, במיוחד לנשים כיוון שהוא מעלה את רמת ההורמון הגברי בגוף.


המרכיבים:
  • צרור שומר קצוץ
  • 2 ליטר מים
  •  חופן עדשים עדשים חומים (אורגנים עדיף)
  • שמן זית
  • תבלינים

אופן ההכנה:
קוצצים את השומר גס,
שוטפים וחולטים במים רותחים עד לריכוך הצמח,
מסננים .
לתבשיל שני שלבי הכנה.

מבשלים
צרור שומר קצוץ
2 ליטר מים
חופן עדשים  חומים (עדיף אורגני)
מבשלים עד לריכוך העדשים והשומר, בין חצי שעה לשלושת רבעי שעה
2
מסננים
3
קוצצים בצל בסיר
מוספים שמן זית ומאדים.
מוספים את השומר והעדשים (שלב 1)מערבבים
מתבלים בבהאראת , מלח , פפרקה , כמון , 
מבשלים על אש קטנה כ 15 דקות בלהבה נמוכה, לשילוב טעמים .
מאכל זה מתאים מאוד לצד יוגורט מחלב עזים, או לצד מאכלי בשר  



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים