|
|||||||||||||
Allium aschersonianum | שם מדעי | ||||||||||||
נרקיסיים Amaryllidaceae |
משפחה | ||||||||||||
6 | מס' עלי כותרת | ||||||||||||
סרגלי | צורת העלה | ||||||||||||
תמים | שפת העלה | ||||||||||||
מדבר | בית גידול | ||||||||||||
עגול | צורת הגבעול | ||||||||||||
בעל בצל או פקעת (גיאופיט) | צורת חיים | ||||||||||||
עמק ירדן עליון, הרי שומרון, מדבר שומרון, הרי יהודה, מדבר יהודה ובקעת ים המלח, שפלה, נגב צפוני, נגב והרי אילת, בקעת הירדן, | תפוצה בארץ | ||||||||||||
הצג מפת תפוצה | |||||||||||||
|
עונת הפריחה | ||||||||||||
![]() |
מידע נוסף |
|
מקורות מידע |
|
הצמח במקורותהשום תורבת בעת העתיקה והיה נפוץ כצמח מאכל ומרפא בעל סגולות רבות ביבשות השונות.. כבר ביציאת מצרים כבלו אבותינו "זכרנו את הדגה אשר נאכל במצרים חינם, את הקישואים ואת האבטיחים ואת החציר ואת הבצלים ואת השומים..." (במדבר יא ,ז') חז"ל מנו את סגולות השום:" השום משביע ומצהיל פנים ומרבה הזרע והורג כינה שבבני מיעיים" (מסכת בבא קמא פ"ב א') הרמב"ם ממליץ על השום כמשפר התיאבון, כח הראיה, מרבה שתן, ומפחית צמא, ומסייע לצלילות הקול. מידע גנני צריכת מים לאחר התבססותו נדרשת לו תוספת השקיה של 100 ליטר למ"ר או 100 קוב לדונם בשנה באזורים שבהם יש לפחות 250 מ"מ גשם בשנה. אזורים שפלה, חוף, הר, בקעה, נגב צורת חיים גיאופיט קצב צמיחה בינוני גובה (מ') 1.00 קוטר (מ') 0.10 איברים דקורטיביים פרחים שימוש מומלץ מסלעות, ערוגה פורחת, פרח קטיף תנאי הארה שמש עד הצללה למחצה עמידות לתנאי קרקע קשים גבוהה. מידע גנני נוסף: מופע עונתי כתבו יואב גרטמן ואביגיל הלר, מתוך חוברת בהוצאת שה"מ, משרד החקלאות השום מקובל מאוד ומשתלב כתבלין ברוב מטבחי העולם. רופאים קונבנציונליים ממליצים כיום לאכול שיני שום חיות, מרוסקות, כיוון שחלק מהחומרים המועילים לנו נוצרים כהגנה כאשר השום פצוע... וריוחו נודף למרחוק |