שני סוגי צמחי-בר אכילים צומחים במים רדודים ובשוליהם: כרפס וגרגיר. לשניהם פרחים לבנים קטנים עם 4 עלי-כותרת. איך נבדיל ביניהם?
לפי הטעם, כמובן!
הגרגיר הוא בן למשפחת המצליבים, וטעמו מזכיר מצליבים אחרים כגון קולרבי, צנונית או כרובית חיה; הכרפס הוא בן למשפחת הסוככיים, וטעמו מזכיר גזר חי, או סלרי. יש כמובן עוד הבדלים, כגון בסיס-העלה המורחב של הסוככיים בכרפס.
הכרפס הריחני הוא עשב חד-שנתי קירח של בתי גידול לחים. הוא שכיח במים רדודים בצפון הארץ ובמרכזה. בכרפס ריחני מחולקים עלי הגבעול ל-3 אונות, אין חפיות בבסיס הסוככון. הריח מזכיר סלרי.
פורח בקיץ, ממאי עד ספטמבר. הפרחים לבנים, ירקרקים או אדמדמים. תפרחותיו נבדלות מאלה של קרובו כרפס הביצות בסוככיו, שהסוככונים שלהם חסרי חפיות.
תפוצתו העולמית רחבה, באזורים צפוניים וטרופיים כאחד.
בסוג 20 מינים, הגדלים בבתי-גידול לחים. בארץ 2. הכרפס התרבותי (סלרי) קרוב למין זה, ואולי פותח ממנו.

כתב מייק לבנה

לא עודכן