סלטים קריםסלטים קרים

ויניגרט סרפדים לסלט כרפס הביצות:

ויניגרט סרפדים לסלט כרפס הביצות:

המתכון באדיבות אביבית ג'וטי ברקוביץ'

צמחים המרכיבים מתכון זה: סרפד צורב, כרפס הביצות
עונות איסוף: חורף ואביב

כרפס הביצות אכיל טרי או מבושל. הוא ישדרג גם את הסלט וגם את המרק ויעזור בעיכול שלהם. את הצמח כרפס הביצות, ממשפחת הסוככיים, ניתן למצוא בגדות נחלים ומעיינות שלא סובלים מזיהום. לדוגמא המעיינות המקסימים ביער אלונה, בכל מקורות הירדן. הוא לא יהיה באזור של זרימה חזקה אלא בחלק הבוצי שבשוליים.
בפורטל הדף היומי מציינים  כי כבר בימי אבותינו האמינו בתכונותיו  הרפואיות  של הכרפס.
לכרפס (סלרי הבר ) יש היסטוריה ארוכה של שימוש כמזון וכתרופה. הוא מפחית לחץ דם, מיקל על בעיות עיכול ובעל תכונות אנטי דלקתיות. לזרעים הבשלים, לגבעולים, לעלים ולשורש תכונות משלשלות והם מונעים נפיחות מעיים. חלקים אלו של הצמח משמשים להכנת שיקוי משתן ומעורר ייצור חלב. הסלרי מרגיע את מערכת העצבים המרכזית, ממריץ ומרענן. על הסלרי נאמר שהוא יעיל במקרים של היסטריה, גורם להרגשה נינוחה ומשפר שינה.



המרכיבים: לסלט:
צרור גבעולי כרפס הביצות (העדיפו עלים צעירים), אפשר גם פרחים.
בצל סגול קטן חתוך דק
חצי כוס אגוזי מלך
תפוח ירוק חתוך לפרוסות
רבע כוס ויניגרט סרפדים

לרוטב לסלט:
רבע כוס מיץ לימון
רבע כוס חומץ בן יין
כוס שמן זית
כפית מלח
כפית סילאן או דבש חרובים
כפית זרעי חרדל השדה מלוקטים
צרור סירפדים טריים.

אופן ההכנה:
הכנת הסלט:
1. קוצצים את עלי הכרפס
2. מוסיפים את שאר המרכיבים והרוטב.
3. משרים כ5 דקות לספיגת טעמים. ומגישים

הכנת הרוטב:
מכניסים את כל החומרים לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים דק עד לקבלת משחה חלקה (לוידוא שכל מחטי הסרפדים נשברו).

בתאבון.



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים