סלטים חמיםסלטים חמים

סלט סליקורניה (פרקן עשבוני) עם כל דבר

המתכון באדיבות  המתכון באדיבות אסף אדר- מנהל מוצר באגרקסקו

צמחים המרכיבים מתכון זה: פרקן עשבוני
עונות איסוף:

מלח הנו התבלין בסיסי במטבח, רופאים ממליצים להימנע ממנו, בעיקר על חולי לב ובעלי לחץ דם גבוה.
צמח הסליקורניה אוקלמה בישראל לאחר שנים של מחקר מאומץ של חוקרי מו"פ רמת נגב ומדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות, בשיתוף אוניברסיטת בן-גוריון.

הצמח  גדל בקרקע מלוחה לכן טעמה מלוח וניתן לתבל את רוב המזונות אותם אנו אוכלים בסליקורניה. הצמח מהווה תחליף טבעי ובריא למלח.
ניתן להשתמש בסליקורניה כתוסף תיבול טרי לסלט במקום מלח, או בבישול, אידוי, טיגון והחמצה של שלל מזונות, וזאת במקום המלח הרגיל.
הסליקורניה משתלבת היטב במאכלי דגים, עוף ובשר, ומעניקה לתבשיל טעם מלוח עם מעט חמצמצות.

בארץ לא נקלט עדיין הצמח למאכל משום מה- בעולם מגישים אותו במסעדות יוקרה. 

בהמשך יפורסמו פרטים- היכן ניתן להשיג את הצמח בארץ


המרכיבים:
  • גבעולי פרקן (סליקורניה)
  • מים רתוחים
  • שמן או חמאה לטיגון
  • חופן צנוברים
  • מעט מיץ לימון
    אין צורך במלח

אופן ההכנה:

  • שולקים את גבעולי הצמח במים רותחים למשך 5 דקות
  • שוטפים ומנגבים
  • במחבת מטגנים קלות את הצנוברים, כדקה
  • מוסיפים את הצמחים לדקה נוספת
  • מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים