תבליניםתבלינים

בצל עם סומאק

בצל עם סומאק

המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק

צמחים המרכיבים מתכון זה: אוג הבורסקאים
עונות איסוף: קיץ וסתיו

בשל חמיצותו הרבה משמש הסומאק כתבלין מרכך ומעדן. בסלט הבצל, למשל, הוא מעדן את חריפות הבצל וככל שהם מונחים בצוותא כך מתמתנת הארומה של הבצל. מאכל מסורתי נוסף המשלב את הסומאק הוא ה"מחמר" הערבי, העשוי בעיקרו עוף וסומאק. גם במחמר משמש הסומאק לריכוך חברו למנה ומוסיף חמיצות טעימה לתבשיל. מובן שאין אלה המנות היחידות, הסומאק היה חלק מתערובת ה"זעתר" המקורית ולאורך ההיסטוריה שימש גם כצמח מרפא. ככזה, שימש בעיקר כתומך בפעילותה של מערכת העיכול. כדאי לשלבו בתבשילים ובסלטים טריים ולגלות מה הוא מוסיף


המרכיבים:

בצל סגול או לבן
סומאק לפי הטעם
חופן עלי פטרוזיליה קצוצה 
חצי כפית סומק
קורט קינמון טחון (אופציונלי)
כפית מיץ לימון
כפית שמן
קורט מלח


אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבצל וחותכים אותו לחצי. כל חצי חותכים לפרוסות דקות.
2. את הפרוסות מכניסים לקערה, מפזרים כמות נדיבה של סומאק ואת שאר המרכיבים  ומערבבים.
3. מניחים לשעה ומגישים.



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים