מנות עיקריותמנות עיקריות

סלט דוחן  עם נענה,  פירות קיץ ורימונים לסוף הקיץ

סלט דוחן עם נענה, פירות קיץ ורימונים לסוף הקיץ

המתכון באדיבות אביבית  ג'וטי ברקוביץ'

צמחים המרכיבים מתכון זה: נענע משובלת, רימון מצוי
עונות איסוף: קיץ

אפשר להכין את הסלט הזה גם עם קוסקוס, קינואה, בורגול וכל דגן אחר.
בעונה הזאת - סוף הקיץ, תחילת הסתיו, הוא בדיוק מה שהגוף שלנו צריך - הוא מסמל את אלמנט האדמה ומחזק את הטחול.
דוחן  משפר את בריאות הלב, מפחית כולסטרול (בזכות חומצה פיטית), מגן מסכרת, עוזר לתהליך העיכול, מנקה מרעלים, יש בו חלבון איכותי. דוחן מכיל סיבים תזונתיים בכמות כפולה מאורז מלא.
דוחן עשיר ב:ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, ויטמיני B, ויטמין E, סיליקון (לבניית העור והשיער).
יש לו פעילות אנטי-בקטריאלית, אנטי-פטרייתית(מעולה לקנדידה).



המרכיבים:  - כוס דוחן (עדיף אורגני. חשוב שיהיה טרי, אחרת תחשבו שהוא לא טעים)
 - פירות יער: אשחר רחב עלים, אשחר א"י, פטל קדוש, רימונים- מה שזמין.
 - צרור נענע משובלת - נשתמש רק בעלים
 -   2 לימונים
 - שמן זית ומלח

אופן ההכנה:
הכנת הדוחן: לוקחים כוס דוחן, שוטפים קלות. בסיר מחממים שמן לבחירתכם (אני משתמשת בקוקוס). מכניסים את הדוחן לשמן החם וקלים בחום בינוני במשך כ15 דקות תוך עירבוב. את המטבח ימלאו ניחוחות אגוזים נעימים - סימן שאתם בכיוון.
אחרי 15 דקות, שופכים לסיר 2.75 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים עוד 10 דקות במכסה סגור (כמו אורז, אסור לפתוח). סוגרים את האש, מחכים עוד 10 דקות ונהנים מהטעם וכל הטוב הזה.
להכנת הסלט - מקררים את הדוחן, מערבבים את כל החומרים יחד, טועמים ומתקנים תיבול.
מומלץ להשרות 10 דקות לפני ההגשה לספיגת טעמים מייטבית.


חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים