כבושים וחמוציםכבושים וחמוצים

זיתים כבושים

המתכון באדיבות עממי

צמחים המרכיבים מתכון זה: זית אירופי
עונות איסוף: סתיו : ספטמבר אוקטובר

מסיק הזיתים הוא עונה שלקראתה מתארגנות משפחות החקלאים המסורתיות.לעתים יוצאות המשפחות לשטחים רחוקים מהבית, לימים ושבועות, מצוידות בציוד מתאים לעבודה. עונת המסיק נמשכת חודשים: הזיתים מבשילים תחילה באזורים החמים, ורק מאוחר יותר באזורים הקרים.
עיקר תנובתו של הזית היא אחת לשנתיים. היבול סירוגי: בשנה מסוימת יש יבול זיתים רב, ובשנה שאחריה אין כמעט זיתים. השנה, 2008, היא ברוכת יבול.
בתחילת עונת המסיק הזיתים ירוקים ובשלב הבשל- שחורים. את הירוקים כובשים, ולאחר כשישה שבועות הם מוכנים למאכל. את השחורים אפשר "לייבש" בשמש בתוספת מלח גס ולקבל מה שקרוי בחנויות "זיתים יווניים".


המרכיבים:
  • • נסו להשיג זיתים אורגניים לצורך הכבישה. אם אתם כבר מתאמצים, כדאי שיהיה לכם הדבר האמיתי והבריא...
  • מים
  • זיתים
  • מלח גס
  • לימונים
  • שום
  • פלפל חריף למי שאוהב זיתים חריפים (בעקבות הצעתו של אבנר) 
  • צנצנת מעוקרת
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:
  • שוטפים את הזיתים וחורצים בסכין חריץ או שניים. יש המעדיפים לדפוק אותם קלות בפטיש (נקי).
  • משרים: להשריה ישנן שתי גרסאות: יום או שלושה ימים.כדי להוציא את המרירות, יש להחליף את המים בכל יום.
  • מכינים את מי הכבישה:
    לשני ליטר מים מוסיפים כ 4 כפות מלח גס או יותר (עד שביצה לא מבושלת תצוף בהם), + מיץ משני לימונים + שני לימונים חתוכים לפרוסות +מספר שיני שום לא קלופות.
  • דוחסים את הזיתים לצנצנת מזכוכית.
    שופכים את מי הכבישה עד לצוואר הצנצנת,
    יוצקים מעט שמן זית כדי למנוע מפטריות מלהתפתח
  • סוגרים ומחכים (אפשר להתפלל בינתיים...)
  • לאחר כ- 6 שבועות הזיתים מוכנים.



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים