מנות עיקריותמנות עיקריות

קציצות כף-אווז

המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק

צמחים המרכיבים מתכון זה: כף-אווז האשפות
עונות איסוף: קיץ

כף-אווז האשפות בשיאו בתחילת הקיץ, נמצא במקבצים גדולים ובעונה זו עליו יפים וטעימים

על-פי המסורת עלי כף האווז מצויינות להגברת תפוקת החלב אצל נשים מניקות



המרכיבים:
  • צרור גדול של עלי כף-אווז
  • 3 ביצים
  • קמח שיפון או כוסמין מלא
  • מלח ופלפל
  • שמן טיגון

אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול חולטים את עלי כף האווז כ- 5 דקות
  2. מסננים את המים, סוחטים וקוצצים דק
  3. שמים בקערה ומוסיפים את הביצים ומלח ופלפל לפי הטעם
  4. מוסיפים קמח עד ליצירת עיסה יציבה
  5. מחממים בסיר שמן עמוק לטמפרטורה גבוהה
  6. בעזרת כף מכניסים אל השמן את תערובת הקציצות
  7. כאשר הן מזהיבות מוציאים ומניחים על נייר סופג.



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים