מרקיםמרקים

מרק אפונה

המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק

צמחים המרכיבים מתכון זה: אפון מצוי, אפון קיפח, אפון נמוך
עונות איסוף:

את האפונים ניתן ללקט באביב, האפון הפורה ביותר שניתן לאסוף ממנו את הפרי הרב ביותר הוא האפון הקיפח.

יש ללקט את התרמילים ולפרק מתוכם את האפונים.

ניתן להכין את המתכון לא בעונה גם מאפונה תרבותית קפואה.



המרכיבים:
  • 400 גרם אפונה
  • 1 תפח אדמה
  • 1 שורש סלרי
  • צרור קטן של עלי תרד
  • שתי כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
  1. מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהמלח והפלפל לסיר.
  2. ממלאים במים עד כדי כיסוי
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית
  4. מורידים מהאש וטוחנים באמצעות בלנדר מוט לעיסה אחידה.
  5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים