הדפסה
גדילן מצוי

עורו המלקטים וחובבי צמחי הבר

אוכלים עשב...   04/02/2011

עונה זו של השנה, היא המתאימה ביותר לליקוט עלים וגבעולים למאכל, העלים רכים ורכים, טריים ובריאים, צאו ללקוט. (שימו לב מי מהם מוגן ואסור בקטיף) בהמשך מתכונים וגלריה שתתסייע בידכם לזהות את הצמחים ללא חשש לאכילת צמחים רעילים.

לא חייבים לרעוב עד שיתורבות שורש מקור החסידה למאכל - יש מה לאכול בחוץ...

ושוב אנו מזכירם את המנטרה: אם יש חשש- הימנעו מאכילת הצמח.!!!

מי ראוי למאכל? 
טוריים מצויים - כל חלקי הצמח מתאימים לשימוש בסלט- או תיבול יוגורט
הצמח יוסיף חריפות עדינה כטעמו של שורש מרור עדין . הצמח פורח עכשיו - עדיף להשתמש בעלים צעירים. כל עלי הצמחים ממשפחת המצליבים כולל החרדל מתאימים למאכל- הם אינם רעילים נסו והחליטו מה מוצא חן בעיניכם.
(ראו בגלריה)

גדילן מצוי - החלק הנאכל גבעולי הצמחים הצעירים. מקלפים את החלק הקוצני, וחותכים לקוביות. טעמם נייטרלי כמו חסה, מתפצפץ בקריספיות נחמדה.
אפשר לשתף אותם בסלט, או לאכול את הגבעולים בהנאה. 

חרצית עטורה
לעלים הצעירים טעם מיוחד ונחמד, נסו ותראו. צילומים  יתווספו לגלריה בהמשך.
אפשר להוסיף לסלט חי.

 עולש מצוי
מתכון מבושל, ואפשר להוסיף לסלט

לוף ארצישראלי העלים אכילים לאחר טיפול  מיוחד - ללא כן הם רעילים
המתכון

נשמח לקבל במייל מתכונים נוספים בדוקים ומנוסים!!! הללו יפורסמו באתר במדור מתכונים בשימכם

גינון חסכוני במים